facebook_pixel

Alment velbefindende

Hvad er alment velbefindende? Er pelsen blank, kløerne fine, lugter hunden eller katten godt ud af munden, er tænderne fine og hvide, er ørerne rene og velduftende, har hunden stærke muskler og er i god form? Fungerer maven uden problemer? Så har dit dyr det godt.

Får din hund eller kat tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler?
Dyr kan have brug for kosttilskud, hvis man har mistanke om, at der ikke er tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler i foderet. Dette gælder især, hvis man fodrer med BARF eller med hjemmelavet mad. Drægtige og diegivende tæver kan også have brug for ekstra tilskud.
Har dit dyr blank pels og fine kløer?
Der kan være mange årsager til, at dyrets pels er glansløs, at den fælder meget eller at kløerne flosser. Der kan være tale om sygdom, så kontakt dyrlægen hvis hunden eller katten har problemer med kløe, udslet eller kraftig fældning. Valg af foder kan påvirke pelsens tilstand, idet Omega-3 indholdet ofte er lavt. Mangel på fedtsyrer kan give skæl, livløs pels og kraftig fældning.
Hvide tænder og frisk ånde?
At være efter bakterierne i mundhulen er den bedste måde at undgå dårlig ånde. Plak og tandsten samt tandkødsbetændelse giver dårlig ånde og fører på sigt til løsning af tænderne. Plak er gamle madrester, som sidder fast på tænderne. Hvis plakken ikke fjernes regelmæssigt, kalker det til og bliver til tandsten, som ikke kan fjernes med en tandbørste.
Problemer med mave-tarm funktionen?
Dyr har ikke samme behov for afvekslende kost som vi mennesker, så når du har fundet et velfungerende foder, så hold dig til det og undgå forandringer.
Maveproblemer er et af de mest almindelige problemer, som vi henvender os til dyrlægen med. Hvis dit dyr får diarré, eller hvis maveproblemet varer i flere dage, skal dyrlægen kontaktes. Ligeledes hvis den får kramper, har blod i afføringen, feber eller for lav kropstemperatur.
Et pludseligt anfald kan skyldes, at din hun eller kat har spist noget uhensigtsmæssigt på gåturen, drukket dårligt vand mm.
Et sygt dyr skal altid undersøges af dyrlæge, men dyrets almene velbefindende kan forebygges og forbedres med for eksempel kosttilskud.

E-mail

info@svenskfodertilskud.dk

Find butik