facebook_pixel

Hvordan har din kat det – egentlig?

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hvordan har din kat det – egentlig?

[/vc_column_text][vc_single_image image=”22301″ img_size=”medium” qode_css_animation=””][vc_separator type=”normal” border_style=””][vc_column_text]

Ifølge en hollandsk undersøgelse fra 2011 er det hele 60 % af alle katte over 6 år, der lider af slidgigt. Trods det er der få katte, der får en diagnose og behandling for deres ledsmerter.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Katte er mestre i at skjule tegn på svaghed og smerte. De forsøger så længe som muligt at opretholde facaden og ikke vise sine omgivelser at de har ondt eller har det dårligt. Det kan gøre det vanskeligt at opdage slidgigt hos katte.

Få katte halter i forbindelse med slidgigt, som er et af symptomerne vi ofte forbinder med sygdommen hos hunde og mennesker. I stedet kan kattens adfærd, eller rettere sagt ændringer i kattens adfærd være et tegn på slidgigt. Mange katteejere opfatter de symptomer katten får som om at de bliver “gamle og sure”, men det kan således være et tegn på sygdom.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Her er nogle tegn på at din kat kan lide af slidgigt.

[/vc_column_text][vc_empty_space][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten får dårligere appetit.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten vil ikke hoppe op eller ned fra højder, som fra et bord eller en vindueskarm som før.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten bliver i dårligt humør og bliver “sur“ mod personer eller andre dyr i husstanden.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten bliver mindre aktiv, sover mere end før, og bliver måske overvægtig.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten får dårligere pels kvalitet og vasker sig mindre.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-paw” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#ef003f” title=”Katten holder op med at ”kradse” på sit kradsetræ/kradsebræt.” title_color=”#000000″][vc_column_text]Men slidgigt er ikke nødvendigvis det sidste trin i kattens liv. Det er muligt at behandle slidgigt, og der er meget du kan gøre for at gøre livet lettere for din kat, og skabe en god livskvalitet. Hvis din kat har smerter eller viser tegn på sygdom bør du altid begynde med at tage den til en dyrlæge for diagnose og behandling.
[/vc_column_text][vc_empty_space][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Giv din kat et fodertilskud, der lindrer og forebygger betændelse i leddene.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Sørg for, at katten er ikke overvægtig og at den får blid motion” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Giv katten nem adgang til mad og vand.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Sørg for at kattebakken er designet til en kat med slidgigt og ikke har høje indvendige kanter eller en tung låge.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Hjælp katten med pelsplejen ved at børste din kat med en blød børste hver dag. ” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Giv katten varme og bløde overflader til at hvile og sove på.” title_color=”#000000″][icon_list_item icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-check-circle” icon_type=”normal_icon_list” icon_color=”#006351″ title=”Hjælp katten til at nå dens høje foretrukne steder ved at stille en skammel frem eller et gå bord.” title_color=”#000000″][vc_column_text]

Svenska DjurApoteket har flere forskellige fodertilskud, der kan afhjælpe og forebygge slidgigt hos din kat. Bland andet Grønlæbet musling, Multiflex og Senior.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Hvis du ikke er sikker på hvad der passer til netop din kat, så kontakt os og vi vil hjælpe dig med at finde de rigtige fodertilskud til din kats behov.

Kilde: Agria Dyreforsikring

Udgivet 13-03-2017

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]